Αρχική Σελίδα:

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την αρχική σελίδα του #tutorpool. Στο πάνω μέρος βρίσκεται η πορτοκαλί κορδέλα πλοήγησης που μας μεταφέρει σε άλλες σελίδες του ιστότοπου. Αμέσως μετά, πάνω στον σχολικό πίνακα, υπάρχουν μηνύματα για τις ομάδες μελών του Δικτύου. Τα μηνύματα αλλάζουν κάνοντας κλικ πάνω στα εικονίδια που βρίσκονται στη μπλε κορδέλα.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, μέσα στο σημειωματάριο, βρίσκονται συνδέσεις με α) το #tutorpool στο twitter, που δείχνει τα τρία πιο πρόσφατα μηνύματα, β) σύνδεση με το YouTube κανάλι του #tutorpool, όπου θα βρίσκονται βίντεο του #tutorpool, γ) η σελίδα του #tutorpool στο facebook (κάντε like!) και δ) στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τα εθελοντικά μαθήματα.

FAQ:

Πατώντας πάνω στην ένδειξη FAQ, μεταφερόμαστε στις συχνές ερωτήσεις, όπου θα βρείτε τις αρχές και την φιλοσοφία του #tutorpool. Ελπίζουμε το κείμενο αυτό να απαντά στις βασικές σας ερωτήσεις. Σε περίπτωση ωστόσο που έχετε κάποιο άλλο ερώτημα, προχωρήστε στην ένδειξη Επικοινωνία και στείλτε email.

Επικοινωνία:

Πατώντας πάνω στην ένδειξη επικοινωνία, μεταφερόμαστε στην αντίστοιχη φόρμα. Επιλέξτε με ποια ιδιότητα από τις προτεινόμενες θέλετε να επικοινωνήσετε με το #tutorpool (αυτό θα βοηθήσει πολύ τους διαχειριστές). Στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το κείμενο που θέλετε να σταλεί και πατήστε Αποστολή. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή που υπάρχει στην κορυφή της σελίδας, τις ώρες που αναγράφονται.

Forum:

Πατώντας πάνω στην ένδειξη forum, μεταφερόμαστε στο φόρουμ του #tutorpool. Εκεί θα χρειαστεί να γραφτείτε εκ νέου. Πριν γραφτείτε, θα μπορείτε να βλέπετε τα «Νέα του tutorpool», την «Βιβλιοθήκη» και το «Helpdesk».

Μετά την εγγραφή σας, θα μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις των μελών του Δικτύου.

Σύνδεση-Εγγραφή:

Πάνω από την πορτοκαλί κορδέλα πλοήγησης βρίσκεται η ένδειξη Σύνδεση. Κάνετε κλικ, για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε στο #tutorpool.

Για να γίνετε μέλος του tutorpool θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Πατήστε πάνω στην ένδειξη Εγγραφή.

Στην φόρμα της εγγραφής αριστερά, συμπληρώστε ένα κωδικό όνομα (username) με λατινικούς χαρακτήρες το οποίο θα χρησιμοποιείτε εφεξής για να συνδέεστε στο #tutorpool. Δηλώστε το email σας και επιλέξτε ένα κωδικό πρόσβασης (password). Τέλος, κάντε κλικ στη λέξη εγγραφή.

Το #tutorpool θα σας στείλει αυτόματα ένα email στον λογαριασμό που δηλώσατε (στο παράδειγμα [email protected]). Θα πρέπει να πάτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και να το ανοίξετε. Εκεί θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην πρόταση που δείχνει το κόκκινο βέλος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το email σας.

Θα μεταφερθείτε αυτόματα πίσω στο #tutorpool. Τώρα μπορείτε να συνδεθείτε κάνοντας χρήση των κωδικών σας.

Μετά την σύνδεσή σας θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα πραγματικά σας στοιχεία (για λόγους ασφαλείας). Αν κάποιο από τα στοιχεία μείνει κενό, δεν θα προχωρήσει η εγγραφή σας. Όπως αναφέρει και η κόκκινη ένδειξη, τα στοιχεία σας δεν θα είναι εμφανή σε κανένα σημείο του ιστότοπου (εγγραφές που διαπιστώνεται μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο ότι περιλαμβάνουν μη αληθή στοιχεία, διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση). Στη δεξιά στήλη σας ζητάει να επιλέξετε αν είστε "εθελοντής/τρια διδασκαλίας" ή "γονιός/κηδεμόνας ή μαθητής/τρια άνω των 18". Επιλέξτε το δεύτερο κάνοντας κλικ μέσα στον κύκλο (κόκκινο βέλος). Στη συνέχεια επιλέξτε το σχολικό επίπεδο του/της μαθητ/τριας από το μενού που ακολουθεί και τέλος συμπληρώστε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο οποίο θα σας καλέσει αργότερα ο/η εθελοντής/τρια διδασκαλίας. Αφού διαβάζετε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής στο #tutorpool (κάνοντας κλικ στη λέξη ΕΔΩ) και βεβαιωθείτε ότι είστε σύμφωνοι με αυτούς, πιέστε Αποθήκευση. Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί! Σημειώστε πως πάνω από την πορτοκαλί κορδέλα εμφανίζεται το username σας με μπλε χαρακτήρες. Πατώντας πάνω του μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία σας αν έχετε κάνει κάπου λάθος.

Μαθήματα:

Χάρτης μαθημάτων / Χάρτης τηλεδιδασκαλίας:

Πατώντας την ένδειξη Μαθήματα εμφανίζεται το μενού που περιλαμβάνει το Χάρτη μαθημάτων και το Χάρτη τηλεδιδασκαλίας, όπου έχουν δηλωθεί τα προσφερόμενα μαθήματα από τους εθελοντές. Ας επιλέξουμε αρχικά από το μενού, το χάρτη μαθημάτων. Αφού μεταφερθείτε στη γειτονιά σας, μπορείτε να δείτε αν προσφέρονται τα μαθήματα που αναζητάτε στην περιοχή. Μπορείτε να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε την περιοχή που βλέπετε στον χάρτη πατώντας τα + και – πάνω αριστερά στον χάρτη.

Στο παράδειγμα εμφανίζονται δύο πινέζες, που αντιστοιχούν σε δύο εθελοντές. Κάτω από τον χάρτη εμφανίζονται τα ονόματά τους (usernames). Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από αυτά, κάντε κλικ πάνω στην πινέζα. Πατώντας πάνω στην κόκκινη πινέζα, εμφανίζονται οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μάθημα, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του εθελοντή στη συνέχεια (στο παράδειγμα tutor), μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο μάθημα. Δείτε επίσης τον κύκλο μέσα στον οποίο ο tutor προτίθεται να μεταβεί για να διδάξει.

Αν η περιοχή σας είναι εντός του κύκλου και το μάθημα που προσφέρεται είναι αυτό που αναζητούσατε, τότε πιέστε την ένδειξη Ενδιαφέρομαι (κόκκινο βέλος).

Αυτόματα αποστέλεται email στον αντίστοιχο εθελοντή με το όνομα, το τηλέφωνο και το email σας, ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σας και να ξεκινήσει το μάθημα! Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί σας. Σε περίπτωση που έχετε επικοινωνήσει ή συνεργαστεί ήδη με το συγκεκριμένο άτομο και αντιμετωπίσατε πρόβλημα, μπορείτε να το υποδείξετε στους διαχειριστές της σελίδας πατώντας στην ένδειξη Αναφορά μαθήματος (κίτρινο βέλος). Επιλέξτε το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε από το μενού που εμφανίζεται και ένα εμαιλ θα σταλεί αυτόματα στο #tutorpool. Αν το γεγονός που θέλετε να αναφέρετε δεν περιλαμβάνεται στο μενού, μπορείτε να καλέσετε στη γραμμή του #tutorpool ή να στείλετε email από τη φόρμα επικοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε το #tutorpool και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μη διστάσετε να αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε.

Πατώντας πάνω στην ένδειξη Χάρτης τηλεδιδασκαλίας οδηγούμαστε στο χάρτη όπου έχουν δηλωθεί τα προσφερόμενα μαθήματα από τους εθελοντές μέσω τηλεδιδασκαλίας. Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με τον χάρτη μαθημάτων. Τα μαθήματα τηλεδιδασκαλίας γίνονται μέσω υπολογιστή. Για λεπτομέρειες καθώς και για απορίες μπορείτε να δείτε και την αντίστοιχη συζήτηση στο forum.

Σε περίπτωση που το μάθημα που αναζητάτε δεν υπάρχει στον χάρτη μαθημάτων ή τηλεδιδασκαλίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το #tutorpool, ώστε να αναζητήσουμε μαζί εθελοντή. Ανακοινώστε επίσης το μάθημα που χρειάζεστε στη σελίδα του #tutorpool στο facebook, στο twitter ή στο forum. Μην ξεχνάτε επίσης να επισκέπτεστε το #tutorpool τακτικά ώστε να βλέπετε μήπως προστέθηκε το μάθημα που χρειάζεστε!

Καλή επιτυχία!